صنعت بانکداری نوین در جهان بهنگامی آغاز گردید که داد و ستد و مبادله کالا( غیر از مبادلات جنس به جنس) بین مردم شروع و حتی با گسترش تجارت پیش از آنکه پول به مفهوم جدید مورد استفاده قرار گیرد نیاز به خدمت موسسات بانکی محسوستر گشت و احتیاج به یک وسیله پرداخت و سنجش ارزشها و بالاخص وصو ل مطالبات از مشتریان دور و نزدیک با وجود خطرات ناشی از نقل و انتقال پول ایجاب میکرد که این فعل و انفعال توسط موسساتی بنام بانک انجام گیرد.
کلمه بانک اصطلاحی است قدیمی که از واژهآلمانی Bank به معنای نوعی شرکت اخذ و رواج یافته و شاید هم از کلمه Banco که یک لغت ایتالیایی و به معنای نیمکت صرافان بکار برده میشد اشتقاق یافته است.
صنعت بانکداری نقش موثری در اقتصاد هر کشوری دارد.
با توجه به رقابت شدید موسسات مالی در فضای کسب و کار کنونی، شیوههای نوین مدیریت بانکها اشکالی از مدیریت هستند که هدف از آنها جذب و رضایت مشتریان بیشتر برای بانکها میباشند.
در این مطالعه با در نظر گرفتن دو جامعهمشتریان و مدیران و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی مضاعف بر حسب مناطق، نمونههای آماری به ترتیب به تعداد 416 و 39 انتخاب و از پرسشنامهها به شیوه محتوایی حاصل گردید و پایایی آنها نیز با محاسبه ضریب القای کرونباخ که بترتیب 0.
84 و 0.
92 به دست آمده، تایید گردید.
برای تحلیل دادههای پرسشنامه و آزمون فرضیههای تحقیق از آزمون نسبت و جداول توافقی و نیز آزمون کی دو، و برای بررسی ارتباط بین مشخصات عمومی پاسخ دهندگان( متغیرهای تعدیل کننده) با تعداد انواع شیوههای نوین ارایه خدمات بانکی مورد استفاده، از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن کمک گرفته شده است.
نتایج نشان داد که شیوههای نوین ارایه خدمات بانکی باعث افزایش مشتریان بانکهای سپه شهرستان مشهد شده، ولی این خدمات به افزایش کارایی( کاهش هزینه و وقت کارکنان) در شعب بانک منجر نشده است.
منبع : مقاله سیستم بانکداری نوین